Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 14:41 |

Spriječeno krijumčarenje državljana Turske iz BiH u Hrvatsku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. veljače (FENA) - Pripadnici Granične policije BiH u srijedu su spriječili krijumčarenje državljana Turske iz BiH u Republiku Hrvatsku i na dvije lokacije lišili slobode tri osobe koje se dovode u vezu s tim slučajem.

 Službenici Jedinice granične policije Strmica u Martin Brodu, u pokušaju ileganog prelaska državne granice otkrili su državljane Turske A.L. (1991.), O.S. (1988.) i E.A. (1986.) i osobu s područja Kosova H.E. (1979.).

 Državljani Turske prekršajno su procesuirani i uz prijedlog za izdavanje rješenja o protjerivanju predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

 H.E. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krijumčarenja osoba.

 Prethodno su službenici GPBiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić na izlazu iz BiH prilikom pregleda putničkog motornog vozila hrvatskih registarskih oznaka otkrili stvari i osobnu kartu A.E. (1991.), koja je spriječena u ilegalnom prelasku na području Martin Broda.

 Vozač i suvozač državljani Hrvatske Š.S. (1995.) i F.D. (1996.) lišeni su slobode.

 Protiv oba državljana Hrvatske i H.E. s područja Kosova, Tužiteljstvu BiH bit će predano izvješće zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba.

 U rasvjetljavanju slučaja krijumčarenja državljana Turske, uz koordinaciju pripadnika jedinica granične policije Izačić i Strmica, ostvarena je suradnja sa služenicima Policijske postaje Donji Lapac i PP Korenica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, priopćila je Granična policija BiH.                                                                                     

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

BIH

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!