Bosna i Hercegovina     | 08.02.2018. 14:15 |

HS i HDZ 1990 nezadovoljni raspodjelom državnih sredstava

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 8. veljače (FENA) - Županijski odbori Hrvatske stranke (HS) i HDZ-a 1990 Središnje Bosne i Zeničko-dobojske županije u zajedničkom priopćenju izražavaju svoje ogorčenje raspodjelom 1,6 milijuna maraka državnih sredstava koje je Vijeće ministara BiH izdvojilo za financiranje različitih projekata u BiH u prošloj godini.

"Dok su se bošnjački i srpski ministri izborili i pobrinuli da izbalansirano podupru projekte na različitim područjima gdje žive i vladaju Bošnjaci i Srbi, ministri iz HDZ-a BiH još jednom su demonstrirali svu sebičnost i ustaljeni zavičajni i rodijački odnos prema pojedinim područjima, dok se maćehinski teror nad područjima u Bosni i ovoga puta demonstrirao na najgrublji način", stoji u priopćenju.

Dalje se navodi kako su isfinancirani hrvatski sportski klubovi i kulturne institucije iz užeg dijela FBiH, dok "hrvatski sportski klubovi i kulturne institucije u drugim dijelovima FBiH umiru ili su svedeni na prosjačenje".

"Nažalost, nismo mogli niti očekivati korektniju raspodjelu sredstava i pomoć 'našim' siromašnijim područjima, ako znamo da je sebična raspodjela državnih sredstava samo kopirana matrica političke neravnopravnosti Hrvata iz nekih područja u glavama i ponašanju vođa iz HDZ-a BiH kojima je politika uvijek bila samo financijski plijen, a ne pošteni nacionalni interesi kako se lažno predstavljaju u javnosti", stoji na kraju priopćenja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ 1990

Priopćenje za javnost HDZ-a 1990

Priopćenje za javnost HDZ-a 1990

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo