Ekonomija     | 08.02.2018. 11:06 |

Plenković zadovoljan prognozama Europske komisije o rastu hrvatskog gospodarstva

FENA Agencije

ZAGREB, 8. veljače (FENA) – Hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je u četvrtak da je Vlada zadovoljna zimskim prognozama Europske komisije, koja očekuje ove godine stopu rasta hrvatskog gospodarstva od 2,8 posto.

"Time smo i dalje na razini iznad procjena za prosjek EU, a ono što je posebno dobro da se te njihove projekcije poklapaju s onima projekcijama koje smo utvrdili i sami tijekom srpnja, a i kasnije prigodom planiranja proračuna i naših projekcija za 2019. To je jedno veliko ohrabrenje za sva postignuća koja smo napravili na području ekonomske i fiskalne politike u protekloj godini i vjerujem da ćemo na tom tragu nastaviti", rekao je Plenković na početku sjednice hrvatske vlade, prenosi Hina. 

Istaknuo je da se Komisija osvrnula i na osobnu potrošnju, koja je veliki pokretač rasta i zaposlenosti, te ocijenio da su to vrlo jasni učinci porezne reforme, izvrsne turističke sezone i tendencije rasta plaća.

"S ovim možemo biti vrlo zadovoljni. Svjetsko gospodarstvo raste, europsko gospodarstvo raste, a vidimo da raste i gospodarstvo u Hrvatskoj", kazao je Plenković.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

DP predao kaznenu prijavu DORH-u protiv hrvatskog premijera Plenkovića

Plenković i Schmidt: Europski put ključan za stabilnost i prosperitet BiH

Milanović: Plenković mjerna jedinica za podvale, laži i manipulacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo