Ekonomija     | 08.02.2018. 10:53 |

U Zvorniku debata o lokalnom ekonomskom i održivom razvoju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) pokrenuo je projekt 'Lokalna zajednica prEUzima inicijativu' u okviru kojeg će posjetiti 15 lokalnih zajednica u BiH, te održati javne debate o ulozi lokalne zajednice i izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

Druga debata, nakon Gračanice, bit će održana u petak, 9. februara u Domu omladine u Zvorniku, a domaćin debate je šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Wigemark, kojem će se pridružiti ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, te domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci koji su angažovani na projektu.

Očekuje se učešće više od 100 poduzetnika, predstavnika javne uprave i privrednih društava, organizacija civilnog društva, renomiranih stučnjaka za ekonomski razvoj i drugih aktera lokalnog razvoja.

Nakon debate je predviđen informativno-edukativni događaj na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU i drugi donatori, a koji izravno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica: Lokalni integrisani razvoj (LID), projekt koji finansira EU, a provodi UNDP, Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH (EU ProLocal), koji finansira EU i Vlada Njemačke i Program oporavka regiona Srebrenice  (SRPP), koga finansira holandska vlada, a provodi UNDP, saopćeno je iz  Delegacije Evropske unije u BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hafiz Salkanović iz Zvornika poručio: Svjesni smo da je naša obećana zemlja Bosna i Hercegovina

Delegacija EU u BiH - Formiranje nove Vlade Federacije BiH prilika koja se ne propušta

Sve spremno za prijevremene izbore za gradonačelnika Zvornika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo