Ekonomija     | 08.02.2018. 09:47 |

Sberbank među najvrednijim bankarskim brendovima na svijetu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - U godišnjem rejtingu finansijskih brendova - Brand Finance, Sberbank se nalazi među 25 najvrednijih bankarskih brendova na svijetu.

Pored toga, Sberbank je proglašena za najvredniji ruski brend u kategoriji 500 najvećih svjetskih finansijskih brendova. Tokom prošle godine, vrijednost brenda Sberbank porasla je za 27,5 posto (ili 2,5 milijardi američkih dolara) na 11,6 milijardi američkih dolara.

 - Visoka pozicija koju naš brend zauzima u ovom međunarodnom rejtingu potvrđuje napore koje naš tim ulaže u cilju unapređenja usluga koje nudimo. Nova Strategija razvoja Sberbank Grupacije 2020, podrazumijeva dalje podizanje nivoa fleksibilnosti, brzine i usmjerenosti prema klijentima kroz uvođenje novih tehnologija - rekao je izvršni direktor i predsjednik Izvršnog odbora Sberbank Herman Gref.

Izvršni direktor i osnivač Brand Finance plc. David Haigh izjavio je da je Sberbank ove godine ostvarila odlične rezultate u smislu vrijednosti brenda i snage brenda.

- Rusi smatraju da je prednost brenda još uverljivija, što se jasno vidi iz visokog rezultata ostvarenog u istraživanju o kapitalu klijenata kojeg objavljuje Brand Finance, a na čemu zasnivamo naš rejting. Nove kompanije i tehnološki ekosistemi ulaze na teren sektora finansijskih usluga. Međutim, povoljna pozicija koju Sberbank ima u smislu svog brenda daje čvrstu osnovu da se banka prilagodi i nastavi ostvarivati vrhunske rezultate, dodao je " izjavio je Haigh, saopćeno je iz Sberbank BH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Srbija: Sberbank Srbije postala Naša AIK Banka

HPB preuzeo Sberbank u Hrvatskoj, NLB u Sloveniji

Plenković nema spoznaja da Sberbank kani prodati udjel u Agrokoru

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana