Servisne informacije     | 08.02.2018. 08:07 |

U BiH oblačno s padavinama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno.

Prijepodne slab snijeg će padati u Krajini, sjevernim područjima i dijelu centralne Bosne, a u Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalnim pljuskovima.

Na istoku Bosne danas rijetko će pasti malo kiše u poslijepodnevnim satima. Na planinama će padati snijeg. Padavine danas nisu obilne.

U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar većinom slab sjeverozapadnog smjera. Umjereno jakog vjetra će biti na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Slaba kiša se očekuje u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Slab snijeg pada u Krajini, sjevernim područjima i dijelu centralne Bosne. U Hercegovini lokalni pljuskovi.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Jajce, Sanski Most i Sokolac 0, Bugojno, Prijedor i Tuzla 1, Banja Luka, Doboj, Gradačac i Ivan-sedlo 2, Bijeljina, Brčko, Livno, Zenica i Zvornik 3, Grude, Sarajevo i Trebinje 5, Široki Brijeg 6, Mostar i Stolac 7 i Neum 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934hPa, za 9Pa je manji od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zimska sezona 2023.-2024. približno topla kao prošla, padavine iznad prosjeka

U Bosni i Hercegovini danas sunčano vrijeme

Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta