Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 07.02.2018. 14:51 |

U Varešu uhapšeno šest osoba zbog šumske krađe

FENA

ZENICA, 7. februara (FENA) - Kriminalistički inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, nakon provedene višemjesečne istragu s ciljem prikupljanja dokaza i procesuiranja, lišili slobode šest osoba koje se sumnjiče za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, krivotvorenje isprave, primanje dara i drugih oblika koristi te šumsku krađu.

Uhapšeni su K.K, rođen 1980. godine, iz Vareša, Z.Dž, rođen 1963. godine, iz Vareša, N.A., rođen 1967. godine, iz Vareša, R.A., rođen 1970. godine, iz Vareša, M.M., rođen 1973. godine, iz Olova, i I.E., rođen 1977. godine, iz Vareša.  

-Prema operativnim saznanjima, kao i dokazima prikupljenim tokom zavedene istrage, navedene osobe su uposlenici 'ŠPD-ZDK' Zavidovići, Kantonalne uprave za šumarstvo i jedan vlasnik privatnog obrta za obradu drveta. Sumnjiče se da su u proteklom periodu, kao članovi organizovane grupe, počinili navedena krivična djela, a u vezi nezakonite sječe i eksploatacije šume - kazala je Feni portparol policije MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Uhapšene osobe su na ovaj način sebi i drugim osobama pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist, a kantonalnom budžetu nanijeli veliku štetu koja će biti precizno utvrđena tek naknadnim vještačenjima.

U službenim prostorijama Uprave policije MUP-a ZDK urađena je osnovna kriminalistička obrada, nakon čega su uhapšene osobe uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predate na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada KS - Više od sedam miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Međunarodna konferencija „KUPRES – Modernizacija šumarstva u BIH“

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana