Bosna i Hercegovina     | 07.02.2018. 14:54 |

Čavara održao sastanak sa izaslanstvom SBB-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. veljače (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara održao je sastanak s izaslanstvom Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH predvođenim dopredsjednicom te stranke Adisom Omerbegović Arapović, priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednika FBiH.

 Na sastanku su nazočili i predsjednik Kluba SBB-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nasir Beganović i predsjednikom Kluba SBB-a BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Fuad Hadžimehmedović.

Na sastanku je razgovarano o aktualnim političkim prilikama i odnosima u Federaciji BiH, s naglaskom na najavljene ostavke ministara SBB-a BiH u Vladi Federacije BiH.

U izjavi za medije nakon sastanka, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je istaknuo kako je insistirao da SBB BiH ostane dio parlamentarne većine i izvršne vlasti, imajući, kako je rekao, u vidu interes svih naroda i građana koji žive u Federaciji BiH i reformske procese koji se moraju voditi.

Ocijenio kako sijedi turbulentno razdoblje pred izbore te kako smatra da će zajedno tome moći najbolje odgovoriti.

- Na Savezu za bolju budućnost ostaje da kroz svoja stranačka tijela donese najbolju odluku o pitanju sudjelovanja u izvršnoj vlasti, ali isto tako, da na najbolji način procijeni koliko je važno da budu dio parlamentarne većine kako bi zajedno rješavali sve ono što je u ovim trenucima nagomilano, u smislu problema s kojima se suočava svaki stanovnik u Federaciji BiH - kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Dopredsjednica SBB-a BiH Adisa Omerbegović Arapović istaknula je kako će, u konačnici, odluku o ostavkama ministara SBB-a BiH u Vladi Federacije BiH donijeti organi stranke, ali da je više nego očigledno da, nakon razgovora s predsjednikom Federacije BiH, SBB BiH ostaje u Vladi Federacije BiH. 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'