Bosna i Hercegovina     | 07.02.2018. 12:00 |

KO SDA HNK: Izmjene Izbornog zakona BiH moraju biti prihvatljive za sve

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. veljače (FENA) - Hercegovačko-neretvanski Kantonalni odbor SDA drži kako se u rješavanje izmjena Izbornog zakona BiH moraju uključiti svi relevantni akteri koji bi trebali pronaći najbolje rješenje prihvatljivo za sve strane te da ta stranka, kako se navodi, nikada neće pristati na urušavanje suverenosti BiH, pokušaje razgradnje i diskriminaciju po bilo kom osnovu.

"Budući da svi u FBiH imamo relativno malo vremena za dogovor i iznalaženje zajedničkog rješenja o izmjenama Izbornog zakona, puno bolje i svrsishodnije bi bilo da se zajedno mobiliziramo i pronađemo najbolje rješenje, prihvatljivo za sve", priopćili su u srijedu iz Kantonalnog odbora SDA HNK.

Dodaju kako je jedini način za pronalaženje rješenja, koja bi popravila stanje u bilo kojem segmentu života u BiH, razgovor i postizanje zajedničkog kompromisa.

"Livanjska deklaracija i Čovićev pokušaj zastrašivanja mobilizacijom, potezi su koji bi po habitusu njihovog kreatora trebali dodatno podići tenzije i izvršiti određeni pritisak na predstavnike Bošnjaka, a sve zarad postizanja manje-više istih ciljeva zacrtanih još u Karađorđevu", poručili su iz SDA.

Ističu kako zbog političke ozbiljnosti, odluku Skupštine Kantona 10 da ne prizna odluku Haškog suda, nije potrebno ni komentirati, jer takva odluka, kako se navodi, izuzev neprimjerene provokacije, nema nikakvu težinu.

"Čovićeve prazne prijetnje o dodatnoj mobilizaciji (ispada da su neki već u rezervi) nastavak su livanjske blamaže i nepoštivanja bosanskih i hercegovačkih Hrvata, koje Čović ovakvim najavama očigledno smatra osobnom svojinom kojima može manipulirati i upravljati po vlastitoj želji, političkoj potrebi i nahođenju", navodi se, uz ostalo, u priopćenju KO SDA HNK.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana