Servisne informacije     | 07.02.2018. 07:24 |

Sporiji saobraćaj u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni zbog snijega

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Zbog novih padavina i ugaženog snijega na kolovozu, jutros se sporije saobraća na putevima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni.

Posebna pažnja skreće se na dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Izdvajaju se putni pravci: Livno-Šujica-Kupres, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Mrkonjić Grad-Glamoč-Livno, Bihać-Ključ i Bihać-Cazin-Velika Kladuša. Na putnim pravcima Livno-Šujica i Livno-Mrkonjić Grad, upozorava se i na jake udare vjetra.

U ostatku zemlje vozi se po pretežno mokrom kolovozu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na putnom pravcu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje vidljivost je smanjena zbog magle. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktivnog klizišta na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo, saobraća se preticajnom trakom. Zbog izvođenja radova, preticajnom trakom saobraća se i na mostu Bojnik na dionici A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad. 

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na tim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo