Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 17:22 |

Seminar o značaju nuklearne sigurnosti sredinom marta u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Članovi Kolegijuma Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić, Borislav Bojić i Borjana Krišto razgovarali su danas u Parlamentarnoj skupštini BiH sa menadžmentom Državne regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu sigurnost.

Direktor Državne regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu sigurnost Marinko Zeljko i zamjenici direktora Zoran Tešanović i Emir Dizdarević informisali su članove Kolegijuma Zajedničke komisije za odbranu i sigurmost BiH o aktivnostima Agencije, te mjerama koje preduzimaju s ciljem daljeg jačanja i izgradnje nuklearne sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je o mjerama i aktivnostima koje jedan broj institucija trebaju implementirati na nivou Bosne i Hercegovine, a u skladu sa ulogom i odgovornosti u vezi s pitanjem izgradnje i jačanja nuklearne sigurnosti.

Menadžment Agencije upoznao je članove Kolegijuma Zajedničke komisije i sa tokom priprema za seminar o značaju nuklearne sigurnosti u Bosni i Hercegovini koji će 19. marta ove godine biti održan u Sarajevu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu