Sport     | 06.02.2018. 13:17 |

Ljuban Crepulja novi igrač FK Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Fudbalski klub Sarajevo službeno je potvrdio angažman 24-godišnjeg veznog igrača Ljubana Crepulje.

Ovaj fudbaler, koji je rođen u Čapljini, priključio se prvom timu Sarajeva na pripremama u Antaliji, a sa klubom je potpisao jednoipogodišnji ugovor. Crepulja stiže u Sarajevo nakon što je prethodno igrao za belgijski Mechelen i Soligorks iz Bjelorusije, a u Hrvatskoj je nastupao za Slaven Belupo i Dragovoljac, saopćeno je iz FK Sarajevo. 

- Sarajevo je za mene novi izazov u karijeri i sretan sam zbog dolaska u klub. Mnogo toga znam o Sarajevu, poznajem neke igrače i vjerujem da će period adaptacije na novu sredinu proći vrlo brzo. Želim svojim nastupima pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve u proljetnom dijelu sezone -  rekao je novi član "Bordo" kluba. 

Trener Sarajeva  Husref Musemić, smatra da će Crepulja njegovoj ekipi donijeti  "dodatnu širinu  i mogućnosti koje su nedostajale".

- Mislimo da on može donijeti nešto novo našoj igri i riječ je o igraču koji posjeduje kvalitet. Sigurno je da će mu biti potrebno određeno vrijeme kako bi se navikao na novu sredinu, klub, saigrače i naš način igre - izajvio je  Musemić.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu