Bosna i Hercegovina     | 05.02.2018. 13:47 |

Direktor Granične policije BiH s predsjednikom Odbora za žalbe građana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. veljače (FENA) - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić sastao se u ponedjeljak u Sarajevu s predsjednikom Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH Vjekoslavom Vukovićem.

Tom prigodom, razgovarano je o suradnji Odbora i Granične policije BiH, osobito njezinog Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu, koja je ocijenjena uspješnom.

Istaknuto je kako je na sjednici Odbora u prosincu 2017. razmatrano osam žalbi na rad policijskih službenika Granične policije BiH i da su sve bile neosnovane.

Direktor Galić zahvalio je Vukoviću na angažmanu Odbora u rješavanju žalbi građana. Naglasio je kako on kao rukovoditelj agencije insistira na profesionalnom radu, poštivanju zakonskih propisa i dosljednoj primjeni standarda i pravila ponašanja propisanih etičkim kodeksima policijskih i državnih službenika.

Tematizirani su i problemi u radu policijske agencije, prije svega nedovoljan broj policijskih službenika i loša infrastruktura na graničnim prijelazima, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Uhićena dvoja državljana BiH zbog krijumčarenja državljana Turske, Sirije i Iraka

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'