Servisne informacije     | 05.02.2018. 13:25 |

U BiH sutra oblačno s kišom i snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. februara (FENA) - U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne sutra se očekuje dugotrajna niska naoblaka, a u ostalim područjima zemlje postepeno naoblačenje s juga prijepodne.

Nove padavine se očekuju s juga od večernjih sati i u noći na srijedu proširit će se na cijelu BiH. Većinom u nizinama kiša. Snijeg u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Na planinama će padati snijeg.

U većem dijelu BiH vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, a na jugu do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, a na jugu BiH od 8 do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti djelomično vedro prijepodne. U drugoj polovini dana oblačno. U noći na srijedu se očekuje kiša. Jutarnja temperatura zraka oko -2, a najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni.

U Krajini i na sjeveru Bosne danas je bilo oblačno. U centralnim i istočnim područjima, nakon oblačnog prijepodneva, oblačnost se smanjila. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne je bilo sunčano sa umjernom naoblakom.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Banja Luka, Bihać, Doboj i Tuzla 1, Brčko, Ivan-sedlo, Jajce, Prijedor i Sanski Most 2, Gradačac i Sokolac 3, Bugojno i Sarajevo 4,
Bijeljina i Srebrenica 5, Livno, Zenica i Zvornik 6, Neum 9, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 10, Mostar i Stolac 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!