Ekonomija     | 05.02.2018. 10:08 |

Od prezira do ljubavi, Vanja Iličić godišnje odmore organizuje prema karnevalima

FENA Hazim Aljović

HERCEG NOVI, 5. februara (FENA) - Bosanskohercegovačka novinarka Vanja Iličić godišnje odmore planira prema karnevalima, manifestacijama koje je do prije desetak godina prezirala zbog straha od maškara iz djetinjstva.

Seriju ovogodišnjih prerušavanja počela je maskenbalom u Herceg Novom gdje je boravila, zajedno s grupom bh. novinara, na poziv Turističke organizacije Herceg Novog, u povodu Praznika mimoze kojoj je posvećen čitav februar.

Radijski prijenos Sedmog međunarodnog ljetnog karnevala u Čapljini prije više od decenije, kazala je Iličić Feni, bio je prilika da prezir postane ljubav.

- Upoznala sam karnevaliste i dobila poziv da idem na karneval u Bolu na Braču. Povezala sam se s učesnicima iz Rijeke i od tada godišnje odmore organiziram prema riječkom, koji mi je  najdrži, i drugim karnevalima - istakla je Iličić.

Naglasila je da na karnevalima, manifestacijama zabave, možeš biti što želiš.

- Zahvaljujući karnevalima ja imam veliki broj poznanika, ali i iskrenih prijatelja. Maskenbal u okviru 49. praznika mimoze, kao i čitav praznik svakako je prilika za širenje prijateljstva i zabavu - navela je Iličić.

Da je to osnovni cilj praznika potvrdio je i direktor Turističke organizacije Herceg Novi Pavle Obradović koji je kazao da je Praznik mimoze brend Herceg Novog.

- Osim aktivnosti u našem gradu imali smo karavan koji je išao kroz region, obišli smo Podgoricu, Zlatibor, Jagodinu, Beograd, Bijeljinu i Banju Luku. Plan nam je da populariziramo ovaj praznik, ne samo u regionu nego i van granica bivše Jugoslavije - naveo je Obradović dodajući da su gosti do sada uglavnom bili iz zemalja okruženja.

Kaže da je ovo najbitnija manifestacija koja izvan sezone privuče veliki broj gostiju.

- Naredni praznik ćemo obogatiti sadržajem jer je jubilarni, ali organizacija svakog sljedećeg ne smije doći u pitanje jer smo mi po ovom prepoznatljivi - naglasio je Obradović.

Mimoza je biljka toplih područja, za koju Obradović kaže da prkosi zimi i u februaru pokazuje svoju ljepotu i nježnost.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sarajlije, gosti i turisti uživali u 'Prazniku mimoze' na Baščaršiji

Uz 15 tisuća posjetitelja u Herceg Novom počeo 54. Praznik mimoze

'Karavan mimoze' uoči 49. praznika žutog cvijeta u Herceg Novom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo