Servisne informacije     | 05.02.2018. 07:31 |

BIHAMK - Učestali odroni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. februara (FENA) - U nižim predjelima Bosne i Hercegovine kolovoz je pretežno mokar, dok u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega ili leda.

Izdvajaju se putni pravci: Bosanski Petrovac-Drvar, Srbljani-Cazin-Velika Kladuša, Mrkonjić Grad-Livno i Livno-Drvar. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, a izdvaja se šire područje Orašja, Doboja, Maglaja, dijelove Kantona Sarajevo, kao i puteve u dolinama rijeka: Neretve, Save, Lašve i Bosne.

Vozači se upozoravaju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno se izdvajaju dionice: Konjic-Mostar-Doljani, Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Foča i Bugojno-Novi Travnik. Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Apeluje se da se na toj dionici autoputa vozi opreznije i smanji brzina.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom