Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 04.02.2018. 12:05 |

Merkel očekuje tešku finalnu rundu pregovora o formiranju vlasti

FENA Internet

BERLIN, 4. februara (FENA) - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da ne zna kada će okonačati pregovore o formiranju koalicije sa socijaldemokratima, te da očekuje kako će finalni pregovori biti teški, prenosi Reuters.

- Okupili smo se danas u odlučujućoj rundi pregovora. Još ne možemo reći koliko će sve trajati. Uradili smo dobar posao na pripremi, ali još imamo važnih pitanja koje moramo razriješiti - rekla je Merkel prije početka finalne runde.

Ona je navela da započinje dogovore u "dobroj vjeri", ali sa očekivanjem da će biti tvrdih stavova koje će morati prevladati.

Njeni konzervativci i socijaldemokrati pokušavaju ponovo sklopiti koaliciju kakva je vladala Njemačkom u proteklom mandatu. Procjenjuje se da bi razgovori mogli potrajati do sutra ili do utorka.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

U Bavarskoj uhapšena dva ruska špijuna

Regionalni čelnik AfD-a na suđenju u Njemačkoj zbog korištenja nacističke parole

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'