Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 03.02.2018. 16:32 |

Nezir Pivić izabran za predsjednika SDA Zenica

FENA

ZENICA, 3.februara (FENA) - Na vanrednoj izbornoj Skupštini Stranke demokratske akcije Zenica, kojoj su prisustvovala 142 delegata iz 66 mjesnih ogranaka, za predsjednika je izabran  prof.dr sc. Nezir Pivić. 

Zahvaljujući se na podršci i izražavajući zadovoljstvo demokratskom atmosferom, Pivić je naglasio kako ovim izborima SDA u Zenici otvara novu stranicu u svome radu, a ona će biti u znaku organizacionog jačanja, kadrovskog osvježenja i intenzivnije promocije idejno-etičkih temelja na kojima počiva SDA.

"Današnjim činom zenička SDA je još jednom pokazala da je daleko najorganizovanija, najbrojnija, kadrovski najsposobnija i najjača stranka u našem gradu. Ovo je prva organizacija u Bosni i Hercegovini koja je povjereništvo, postavljeno nakon lokalnih izbora,  zamijenila legalnim i legitimnim tijelom koji će SDA voditi u narednom periodu. Učinjeno je to u skladu sa svim demokratskim standardima i u ozračju promocije snage i jedinstva", kazao je Pivić u obraćanju.

Za potpredsjednike SDA Zenica tajnim glasanjem izabrani su Mirsad Čizmo, Suad Kaknjo, Ismet Begić, Belma Pojskić i Jasmin Duvnjak, koji su ujedno i članovi Izvršnog odbora u kojem su Amir Ismić, Esad Čivić, Ekrem Ćosić, Abdulah Mangić, Namir Škaljo, Naidin Ahmetspahić, Semir Bolić, Miralem Galijašević, Elvir Smriko, Senad Sarajlić i Ahmed Mutapčić, te po funkciji predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Zenica, Spahija Kozlić, predsjednik Povjerenstva Asocijacije mladih, Malik Ejubović, i predstavnica Asocijacije žena SDA Zenica.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Pivić uputio Kasumoviću poziv za sastanak o statusu Kantonalne bolnice Zenica

Pivić posjetio Ljubetovo - Vlada ZDK-a na raspolaganju da pruži podršku u sanaciji nastale štete

Pivić i Huskić čestitali 31. godišnjicu formiranja Trećeg korpusa

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta