Sport     | 02.02.2018. 20:56 |

Di Biagio privremeni selektor "Azzura"

FENA Internet

RIM, 2. februara (FENA) - Nekadašnji italijanski nogometni reprezentatrivac Luigi Di Biagio privremeni je selektor italijanske reprezentacije.

Di Biagio je dosad vodio italijansku reprezentaciju do 21. godinu. Na novu dužnost  ga je imenovao Alessandro Costacurta, koji  vodi posebnu komisiju u Nogometnom savezu Italije (Figc), prenosi STA. 

Četvorostruki svjetski prvaci se nakon  lanjskih dodatnih kvalifikacijskih utakmica protiv Švedske nisu probili na ovogodišnje svjetsko prvenstvo u Rusiji i prvi  put će nakon 60 godina propustiti nastup na Mundialu. 

Nakon tog poraza otkaz je dobio selektor Gian Piero Ventura, a sa mjesta predsjednika saveza je odstupio Carlo Tavecchio.

Italijanski olimpijski komitet (Coni) za novog predsjednika italijanskog saveza je privremeno postavio Roberta Fabbricinija, a njegovi prvi saradnici biće Alessandro Costacurta i Angelo Clarizia.

Italija će u drugoj polovini marta igrati dvije prijateljske utakmice s Argentinom i Engleskom, a ekipu će voditi Di Biagio, nekadašnji igrač Lazia, Monze, Foggie, Rome, Intera iz Milana, Brescie i Ascolija. Za italijansku reprezentaciju Di Biagio je između 1998. i 2002. odigrao 32 utakmice i postigao  dva gola. Od 2013. je  selektor italijanske reprezentacije do 21 godine. 

Italijanski mediji su objavili, da je Di Biagio samo privremeno rješenje, a najveće šanse za mjesto selektora imaju Roberto Mancini, Antonio Conte, Claudio Ranieri i Carlo Ancelotti.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Meloni zahvalila Tunisu na naporima u borbi protiv trgovaca ljudima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana