Bosna i Hercegovina     | 02.02.2018. 16:20 |

Babić uputila inicijativu OV i načelniku općine Novi Grad za izmjenu naziva OŠ

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo (KS) Ana Babić oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem navodi da zbog proceduralnih razloga nije podržala inicijativu zastupnice Segmedine Srna – Bajramović.

Na sjednici Skupštine KS-a 31. januara zastupnica Segmedina Srna - Bajramović je pokrenula inicijativu da Skupština u dnevni red te sjednice uvrsti tačku Odluka o stavljanju van snage Odluke o imenovanju Osnovne škole „Mustafa Busuladžić“.

U vezi s tim, Babić podsjeća da ta inicijativa u Skupštini KS-a nije usvojena, te da je u trenutku glasanja bila suzdržana, ali ne zato što je protiv, već isključivo iz proceduralnih razloga, s obzirom na to da kantonalno zakonodavno tijelo bez prijedloga Općinskog vijeća Novi Grad ne može poništiti navedenu odluku.

- Kao što je poznato javnosti pokrenula sam pitanje promjene naziva škole, zbog čega sam, kako sam i prije isticala, angažovala stručnjake ne samo iz BiH već konkretno i iz Hrvatske koji će čvrstim i argumentovanim faktima i dokumentima dokazati zbog čega se ta škola, ali i jedna sarajevska ulica ni u kom slučaju ne treba tako zvati te o tome redovno putem medija izvještavala javnost - pojašnjava Babić, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Babić još jednom napominje da pokretanje inicijative za izmjenu naziva škole treba krenuti iz Općinskog vijeća Novi Grad, bez čije suglasnosti u tom slučaju skupštinska odluka ne bi bila važeća.

U vezi s tim, je uputila inicijativu Općinskom vijeću i načelniku Općine Novi Grad Semiru Efendiću za izmjenu naziva škole.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Kolegij Skupštine KS danas o Čamparinoj inicijativi za održavanje tematske sjednice

Kolegij Skupštine KS sutra o Čamparinoj inicijativi za održavanje tematske sjednice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo