Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 02.02.2018. 15:28 |

Čelni ljudi Bihaća i Bužima posjetili porodicu Hasana Musića

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa svojim kolegom načelnikom Općine Bužim Zikrijom Durakovićem i ratnim komandantima jedinica 505. Viteške brdske brigade, posjetio je danas oca i majku rahmetli Hasana Musića Muse, komandanta Prvog bataljona tadašnje 105. bužimske udarne krajiške brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Komandant Musić teško je ranjen za vrijeme akcije "Munja '93", a preminuo je od posljedica ranjavanja u bolnici u Bihaću 3. februara 1993. godine. 

U razgovoru sa ocem Huseinom i majkom Hajrom, Fazlić i Duraković prisjetili su se ratnog puta komandanta Musića i njegovog nemjerljivog doprinosa organiziranju jedinica Armije RBiH u Bužimu i pružanja otpora agresoru, saopćeno je Kabineta gradonačelnika Bihaća.

 - Rahmetli Hasan Musić bio je istinski patriota i borac za državu Bosnu i Hercegovinu i sve svoje znanje i vještine stavio je na raspolaganje odbrani svoga Bužima i države BiH i danas kada se prisjećamo godišnjice njegove pogibije, posjetili smo njegove roditelje i evocirali uspomene na te ratne dane i herojstvo komandanta Muse i boraca 505. Viteške brigade Armije RBiH - istakli su  Fazlić i Duraković.

Hasan Musić rođen je 1960. godine u naselju Lubarda, Općina Bužim. Odrastao je u porodici s petero djece, koju su, osim njega i roditelja, još činili braća Zuhdija i Ismet, te sestre Zemina i Edina. Nakon osnovne škole, srednju i višu mašinsku školu završio je u Ljubljani. U Sloveniji je radio sve do izbijanja rata u Bosni i Hercegovini.

Posthumno mu je dodijeljena značka "Zlatni ljiljan" 1994. godine, te Plaketa Općine Bužim 2008. godine. Čin majora Armije Republike Bosne i Hercegovine dobio je 12. januara 1996. godine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu