Servisne informacije     | 02.02.2018. 13:29 |

U BiH sutra s kišom, susnježicom i snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Snijeg ili susnježica sutra prijepodne su najizgledniji u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U ostatku BiH padat će kiša.

Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana postepen pad temperature zraka u centralnim i sjeveroistočnim područjima će usloviti prelazak kiše u susnježicu ili snijeg. Prognozirana količina padavina se većinom kreće između 20 i 40 litara po metru kvadratnom. U Krajini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne lokalno može pasti i do 60 litara po metru kvadratnom.

U Hercegovini se većinom prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, s tim što lokalno može pasti i do 120 litara kiše. U Hercegovini, centralnim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 70 do 90 km/h. U poslijepodnevnim satima jugo će oslabiti.

Temperatura zraka u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima zemlje između 0 i 4 stepena. U ostatku zemlje između 8 i 14, na jugu i do 16 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti oblačno vrijeme s kišom. Temperatura zraka između 8 i 13 stepeni.

Kiša danas  pada uglavnom u Hercegovini, Krajini, na jugozapadu i zapadu Bosne.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Bihać 4, Prijedor 6, Ivan-sedlo 7, Livno 8,
Sokolac 10, Bugojno i Široki Brijeg 11, Grude i Sarajevo 12, Jajce, Mostar i Trebinje 13, Sanski Most i Zenica 14, Brčko, Gradačac, Neum, Srebrenica, Stolac, Tuzla i Zvornik 16, Banja Luka, Bijeljina i Doboj 17, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo