Bosna i Hercegovina     | 02.02.2018. 11:58 |

Povjereništvo SDA Srebrenica osudilo ponašanje Grujičića

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 2. februara (FENA) - Povjereništvo SDA Srebrenica u saopćenju za javnost najoštrije osuđuje ponašanje načelnika općine Srebrenica Mladena Grujičića, koji je organizovao prijem za Milana Jolovića, komandanta ratne jedinice "Vukovi sa Drine“, koja je učestvovala u genocidu nad Bošnjacima "zaštićene zone“ UN Srebrenica.

SDA smatra da ovakvo ponašanje i rad načelnika ne doprinosi izgradnji mira, suživota, tolerancije i razumijevanja među građanima općine Srebrenica.

-Na ovaj način se načelnik Grujičić stavlja na jednu stranu, na stranu onih koji su učestvovali u genocidu, a ne na stranu žrtava i svih građana u ovom gradu. Nažalost, načelnik se stavio na stranu onih koji provode završnu fazu genocida, a koja podrazumijeva negiranje genocida i glorifikaciju počinilaca genocida - ističu iz ove stranke.

Očekuju od svih izabranih Bošnjaka u Skupštini općine Srebrenica da dosljedno stanu u zaštitu žrtava genocida i brane interese Bošnjaka u Skupštini. Od onih koji, kako navode, slijede politiku načelnika Grujičića u Skupštini općine Srebrenica, traže da to prestanu raditi i da se vode interesima onih koji su ih birali i imenovali. 

-SDA traži od pravosudnih institucija brže, temeljitije i sveobuhvatnije procesuiranje učesnika u genocidu nad Bošnjacima u "zaštićenoj zoni“ UN Srebrenica - zaključuje se u saopćenju Povjereništva SDA Srebrenica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čampara: NIP, SDP i Naša stranka nastavljaju dalje, a Dodik nam ne može prijetiti blokadama

EU: Parlamentarna skupština BiH treba da preuzima odgovornost i usvaja reforme

SDA Srebrenica podržala kandidaturu Fejzića kao zajedničkog kandidata za načelnika opštine

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom