Sport     | 02.02.2018. 09:55 |

Večeras se biraju nabolji sportisti Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 2. februara (FENA) - Najbolji sportisti i sportske ekipe u 2017. bit će proglašeni na večerašnjoj svečanosti u Bugojnu, u organizaciji Sportskog saveza toga grada.

-Bugojanski sportisti su postigli odlične rezultate u mnogim sportovima, i ja im zbog toga čestitam. Komisija koja je radila na odabiru najboljih, imala je pune ruke posla - kazao je Feni predsjednik Sportskog saveza općine Bugojno Nedžad Šečić.

Po njegovim riječima, bit će proglašeni najbolji sportisti u muškoj i ženskoj konkurenciji, te najbolji sportisti u svim takmičarskim kategorijama.

Dodao je da će, tom prilikom, prigodne nagrade dobiti i najbolji sportisti s tjelesnim oštećenjem, te najuspješniji treneri.

-Bit će proglašene najbolje ekipe u predpionirskoj, pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji u muškoj i ženskoj konkurenciji, te najbolja ekipa s tjelesnim oštećenjem - naglasio je Šečić.

Najavio je da će Plakete Sportskog saveza dobiti pojedinci i sportski kolektivi, koji su dali nesebičan doprinos razvoju sporta u Bugojnu, te da će prigodna priznanja biti uručena najboljem sportskom radniku, i sportskom novinaru.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Bugojno.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'