Servisne informacije     | 02.02.2018. 08:22 |

U većini krajeva u BiH oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Kiša jutros pada u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne. Lokalno u Krajini i centralnim područjima je padala slaba kiša.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Doboj 2, Zvornik 3, Bijeljina, Ivan-sedlo i Tuzla 5, Prijedor, Sokolac i Zenica 6, Brčko i Livno 7, Banja Luka 8, Bugojno, Sanski Most i Srebrenica 9, Bihać, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 10, Gradačac, Jajce, Mostar i Trebinje 11,
Stolac 12 i Neum 14 stepeni.

Kiša će danas uglavnom padati u Hercegovini, Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U ostalim područjima padavine će početi od poslijepodnevnih sati. Jačanje padavina u cijeloj BiH tokom noći na subotu. Od poslijepodnevnih sati se prognozira pad temperature zraka u Krajini i očekuje se da kiša pređe u susnježicu ili snijeg.

Obilinije padavine bit će u Hercegovini gdje je izgledna i grmljavina. Puhat će jugo umjerene jačine s jakim udarima brzine 40 do 60 km/h. U poslijepodnevnim satima vjetar u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima zemlje mijenja smjer na sjeverozapad. U noći na subotu u Hercegovini, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 70 do 90 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Jače padavine očekuju se tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana