Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 15:30 |

Konkurs za stipendiranje učenika i studenata u TK otvoren još pet dana (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 1. februara (FENA) - Konkurs za stipendiranje učenika i studenata koji pripadaju boračkoj kategoriji, a s područja su Tuzlanskog kantona otvoren je do 6. februara, a za te namjene predviđeno je oko milion KM.

Osim učenika i studenata koji imaju mjesto prebivališta na području TK, mogu se prijaviti i povratnici u Republiku Srpsku, ukoliko su njihovi roditelji tokom rata bili pripadnici Drugog korpusa Armije BiH.

- U prošloj godini smo sa milion KM stipendirali oko 1.700 učenika i studenata. Vjerujemo da će taj broj ove godine biti otprilike isti kao i prošle godine u zavisnosti koliko studenata, a koliko se učenika prijavi jer iznosi za stipendije su različiti, 450 KM za učenike srednjih škola a 720 za studente - kazao je ministar za boračka pitanja TK-a Fahrudin Skopljak.

Uslovi za dobijanje stipendije su isti kao i prethodnih godina.

- Do sada ih je stiglo oko 500 prijava, ali taj broj će biti puno veći jer očekujemo i prispjeće prijava poštom. Očekujemo da će to biti broj oko 2.000, a prvi rezultati mogli bi biti do polovine marta - istakao je Skopljak.

Stipendiranjem djece iz boračkih kategorija Vlada TK-a šalje poruku humanosti mladim ljudima u Bosni i Hercegovini te da se vrijedan rad i zalaganje uvijek isplate.

Pogledajte http://fena.ba/video/1415

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1OE39-lZ_VSrM400wCAONaizoC0Ae-sg6?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'