Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 13:17 |

SDS - Krenula realizacija Dodikovih 'crnih knjiga'

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 1.februara (FENA) - Iz Srpske demokratske stranke (SDS) tvrde da je izvještaj MUPRS-a protiv načelnika Općine Teslić Milana Milićevića (SDS), zbog sumnje da je oštetio tu lokalnu zajednicu za 60.000 KM, politički motiviran.

- Pozivamo ministra unutrašnjih poslova da umjesto što provodi politiku 'crnih knjiga' svoga partijskog šefa, razmotri razloge zbog čega MUPRS-a napuštaju njegovi najbliži saradnici, kao što je Dragan Ribić, komandant Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a i na koji način planira popraviti narušeno stanje bezbjednosti u RS-u, čemu svjedoči i pokušaj ubistva Mile Matića, člana Upravnog odbora 'Alumine'. To su pitanja kojima Lukač treba da se bavi, a ne provođenjem politike progona partijskih neistomišljenika - navodi se u saopćenju SDS-a.

Tvrde da su „ministri Milorada Dodika ozbiljno shvatili partijske upute i krenuli u realizaciju Dodikovih 'crnih knjiga', koje su odavno napisane, o čemu svjedoči i saopćenje pompeznog naslova iz kabineta ministra unutrašnjih poslova kojim ministar Lukač apriori osuđuje Milana Miličevića, nečelnika Općine Teslić“.

-Milan Miličević je jedan od najuspješnih načelnika u Republici Srpskoj koji je na prošlim izborima do noga potukao i premijerku Željku Cvijanović i ministra zdravlja Dragana Bogdanića, što SNSD ne može da prežali pa su kreatori 'crnih listi' Milorada Dodika načelnika Teslića stavili na vrh nepodobnih po režim - tvrdi se u saopćenju. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo