Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 13:33 |

Vlada FBiH o gašenju Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. veljače (FENA) - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, utvrdila Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o osnivanju Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriju Federacije BiH.

Federalna vlada će poduzeti sve aktivnosti u vezi s gašenjem Fonda, u skladu s važećim federalnim propisima. Za provođenje ovog zakona bit će potrebno osigurati sredstva iz Proračuna Federacije BiH u iznosu od oko 250.000 KM u svrhu reguliranja neizmirenih obaveza Fonda na ime plaća zaposlenih, kao i za evidentirane obaveze prema dobavljačima, zaključno sa 31.12.2017. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kako je obrazloženo, članom 17. Zakona o osnivanju ovog fonda propisano je da će, po prestanku potrebe za njegovim radom, Parlament Federacije BiH, na prijedlog Vlade, donijeti propis kojim će biti reguliran njegov dalji status i financijska sredstva zatečena na računu Fonda u tom trenutku.

Kako je od osnivanja Fonda prošlo tri godine i da je, u međuvremenu, prestala potreba za njegovim daljim radom, vodeći računa o racionalizaciji troškova, poduzete su aktivnosti na pripremi zakonskih pretpostavki za gašenje ove institucije.

U skladu s tim, Upravni odbor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH je na 13. sjednici održanoj 16. 12. 2016. godine zatražio da Vlada FBiH pokrene aktivnosti za njegovo gašenje.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana