FENA biznis     | 01.02.2018. 12:27 |

BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres

FENA Saopćenje

Erna Mešan, odlična učenica četvrtog razreda Ekonomske škole u Kupresu jedna je od 17- ero učenika iz ove općine koja je dobitnica stipendije Bosna Bank International (BBI). Stipendije su dodjeljene učenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje, a sredstva je obezbjedila BBI banka iz svog "Charity fonda" na molbu dobrotvornog društva "Merhamet" ove općine. 

Erna koja je sa svojom ekipom, osvojila prvo mjesto na kantonalnom i državnom takmičenju iz poduzetništva planira studirati arhitekturu ili ekonomiju. 

"Zahvalna sam BBI banci i "Merhametu",  ova sredstva će mi dobro doći. Planiram štedjeti kako bi upisala fakultet. Željela bi studirati arhitekturu ili ekonomiju i poduzetništvo jer me to jako zanima"; kaže Erna, koja živi sa roditeljima i trojicom braće. 

Stipendije učenicima uručio je Dino Selimović direktor Marketinga i komunikacija Bosna Bank International. 

"BBI banka od svog osnivanja na različite načine stipendira učenike i studente iz Bosne i Hercegovine. Kao društveno-odgovorna institucija želimo dati svoj doprinos društvu u kojem poslujemo. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje i edukaciju investicija koja dugoročno daje profit", izjavio je Selimović, poručivši dobitnicima stipendija da nastave vrijedno učiti i usavršavati svoja znanja. On je dodao kako će Filijala BBI banke iz Bugojna  kroz povoljne finansijske linije, naročito Tursku finansijsku liniju podržati povratnike u Kupres kako bi razvili samoodržive projekte i na taj način izdržavali svoje porodice. Naime, povratnici u Kupres najvećim dijelom su nezaposleni i obavljaju samo sezonske poslove i bave se poljoprivredom i stočarstvom. 

Safet Pilić, predsjednik dobrotvornog društva "Merhamet", Kupres,  zahvalio se BBI banci naglasivši kako je za ljude sa ovog područja, osim materijalne podrške veoma važno da znaju da nisu zaboravljeni i da imaju način i mogućnost kako da na svojoj zemlji pokrenu poljoprivrednu proizvodnju. 

 

Alma Redžepagić

STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Marketing i komunikacije 

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 33 275 221

Fax: +387 33 203 122

Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba

Web: www.bbi.ba

Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!