Ekonomija     | 01.02.2018. 13:09 |

Na Igmanu uskoro izgradnja centra za airsoft i paintball

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Na planini Igman u drugoj polovini februara očekuje se početak izgradnje sportskog centra u kojem će se nalaziti autentic park za airsoft i paintball pod nazivom „War Zone“, čija je vrijednost procijenjena na gotovo pola miliona KM. Prostirat će se na površini od oko 150.000 m², na udaljenosti 200 metara od skakaona na Igmanu.

Idejni tvorac Centra je kompanija Alibeg d.o.o., a investiciju je podržalo Federalno ministarstvo okoliša i turizma, veliki broj privatnih kompanija, te medijski partneri.

Cilj izgradnje ovog centra je obogaćenje sadržaja planine Igman kao turističke destinacije, te podizanje turističke ponude Kantona Sarajevo na jedan veći nivo.

"War Zone" park će biti pokriven video nadzorom (live stream) i zvučnim efektima.

Na samom terenu nalazit će se približno 70 objekata (rovovi, bunkeri, zemunice, mitraljeska gnjezda, osmatračnice, kućice na drvetu), te četiri veća objekta (spavaone za stražu).

Posjetioci parka imat će mogućnost da, pored simulacije borbi i video igara, uz korištenje specijalnih replika oružja i druge atraktivne opreme, uživaju i u ostalom sadržaju koji će centar nuditi, kao što je profesionalna virtuelna streljana, teren za živi stoni fudbal, adrenalin park za djecu, pikado i teren za basket.

Također, posjetioci centra moći će uživati i u sadržaju kao što je jahanje konja, vožnja fijakerom, vožnja ski liftom, obilazak historijskog muzeja, te šetnje uređenim stazama Igmana.

Airsoft i paintball centar Igman namijenjen je pojedincima – ljubiteljima ovog sporta, mladim osobama željnim adrenalina, te kompanijama i organizacijama koje traže savršeno mjesto za teambuilding.

Planirani završetak radova je kraj aprila 2018. godine, kada se očekuju prvi posjetioci i prve borbe u samom War Zone parku.

Također, početkom maja bit će organizovani i business turnir koji će  prvi put biti održanu BiH. Radi se o nadmetanju između kompanija u airsoftu i paintballu. Uskoro će biti otvorene prijave za sve kompanije koje žele učestvovati u ovom turniru, prenose organizatori.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Premijer Uk i ministrica Softić Kadenić posjetili gradilište pritvorskog kompleksa na Igmanu

Blizu 700 učesnika na 53. Evropskom šumarskom prvenstvu u nordijskim ski disciplinama na Igmanu

Počinje ambijentalno uređenje Velikog polja na Igmanu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana