Bosna i Hercegovina     | 01.02.2018. 08:44 |

Načelnik Teslića osumnjičen da je oštetio općinu za 60.000 KM

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 1. februara (FENA) - Protiv načelnika općine Teslić Milana Milićevića (1963.) podnesen je izvještaj zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio tu lokalnu zajednicu za oko 60.000 KM, saznaje Fena.

Za Milićevića postoji osnova sumnje da je u svojstvu službene osobe općine Teslić zloupotrebom položaja i ovlaštenja za privredno društvo iz Prijedora pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 60.000 KM, dok je istovremeno za isti iznos oštetio općinu Teslić, potvrđeno je iz entitetske policije, uz navođenje inicijala osumnjičenog.

Nezvanično, zloupotrebe su izvršene tokom realizacije projekta proširenja vodovodne mreže. Nakon što su u novembru 2017. otvorene pristigle ponude, preduzeće "Prijedorputevi“ se povuklo, ali su dobili novac od 60.000 KM od bankarske garancije.

Izvještaj protiv Milićevica podnijeli su policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i i Policijske uprave Doboj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo