Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 18:46 |

Tomislav Stjepanović optužio skupštinsku većinu da krši Statut i zakone

FENA

BRČKO, 31. siječnja (FENA) - Zastupnici u Skupštini Brčko distrikta Tomislav Stjepanović (HDZ 1990), Ivan Krndelj i Peja Mendeš (HSS-Braća Radić), na konferenciji za novinare, održanoj u srijedu, kazali su da su oni 'jedini legitimni većinski predstavnici Hrvata u brčanskoj Skupštini'.

Stjepanović je izrazio negodovanje odlukom skupštinske većine od utorka da i dalje nastavljaju koalirati sa HDZ-om BiH unatoč što ta stranka nema skupštinsku većinu iz reda hrvatskog naroda.

Osvrnuo se i na izjavu dopredsjednika Skupštine Ive Filipovića (HDZ BiH), koji je kazao da je "u politici nekada dva više od tri".

 - Takve matematike su Hrvate u BiH debelo koštale. Mi smo jedini legitimni predstavnici hrvatskog naroda na području Brčko distrikta - ustvrdio je Stjepanović.

Dodao je kako ovakvom odlukom skupštinska većina krši Statut i zakone Brčko distrikta, te najavio kako će tražiti od brčanskog supervizora i institucija, koje su zadužene za praćenje poštivanja Statuta i zakona, da se uključe u ovaj slučaj.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa u Brčko Distriktu pokrenula 76 postupaka u 2023. godini

Najveća opasnost za pješake na području Brčko distrikta je prometnica Bulevar mira

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!