Regija     | 31.01.2018. 15:47 |

Vučić prihvatio poziv da posjeti Hrvatsku

FENA Agencije

BEOGRAD, 31. siječnja (FENA/Hina) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić prihvatio je u srijedu poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da sredinom veljače posjeti Zagreb i poručio kako na Pantovčak dolazi "u najboljoj vjeri da zajedno uradimo nešto dobro za našu djecu i našu budućnost".

 "Ti razgovori neće biti ni laki, ni prijatni, ali verujem - bit će veoma korisni za naše građane, i za Srbe i Hrvate", rekao je Vučić na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s predsjednikom Europskog parlamenta Antonijom Tajanijem.

 Vučić je kazao kako je za Srbiju "veoma važan" poziv iz Zagreba, a najavio je da će razgovarati sa svim hrvatskim dužnosnicima, predstavnicima srpske zajednice te da će "posjetiti i obične ljude, Srbe koji žive u Hrvatskoj danas".

 "Nije trenutak u kojem bismo se mi, Srbi i Hrvati, trebali nadmudrivati o težini riječi koje ćemo izgovoriti i razmišljati o tome kako će naša javnost reagirati", ocijenio je Vučić, koji očekuje da će dvodnevni posjet Hrvatskoj biti realiziran 12. i 13. veljače

 Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je u utorak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u službeni posjet Zagrebu sredinom veljače ocijenivši kako je za taj susret "sazrelo vrijeme".

 "U dobroj vjeri kako obostrano postoji želja nadići prijepore i događaje koji nas drže taocima prošlosti te osigurati napredak našim narodima i državama, pozvala sam predsjednika Aleksandra Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj sredinom veljače", poručila je Grabar-Kitarović.

 "Želim time otvoriti novu stranicu u našim odnosima", naglasila je Grabar Kitarović u pozivu srbijanskom predsjedniku Vučiću.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo