Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 15:29 |

Krišto: Pitanje Izbornog zakona dovodi u pitanje integritet BiH

FENA

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto kazala je danas da se po dosad iznesenim stavovima u pogledu prijedloga Izbornog zakona za koje se zalažu Stranka demokratske akcije (SDA) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) može zaključiti da ti zakoni neće biti prihvaćeni, što, po njoj, prije svega govori o negiranju BiH, pa i jednog od konstitutivnih naroda.

- Ono što je predložio Klub hrvatskih izaslanika je u popunosti sa Ustavom BiH, provodi odluke Ustavnog suda i ni na koji način nije diskriminirajuće - smatra ona.

Bez obzira na to kakav će biti ishod danas na sjednici Predstavničkog doma, istakla je Krišto, u BiH se mora postići dogovor u vezi ovakvih stvari jer se dovodi u pitanje opstojnost, politička stabilnost i sigurnost BiH, pa čak i njen integritet.

- Stoga se oko takvih stvari uistinu mora dogovoriti na razini političkih predstavnika svih konstitutivnih naroda jer je to budućnost BiH - podvukla je.

Jasno je naglasila da ukoliko se BiH želi prihvatiti kao država tri konstitutivna naroda, onda ti narodi i Ustavom i Izbornim zakonom moraju biti jednakopravni.

- Ukoliko se prihvataju odluke Ustavnog suda, onda su principi jasni i do rješenja se može doći vrlo brzo - zaključila je.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Krišto: Postići dogovor oko konačnog Plana reformi od interesa je svih nas u Bosni i Hercegovini

Krišto čestitala Pesah

Schmidt: O nadležnostima Centralne izborne komisije BiH se ne može pregovarati

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije