Ekonomija     | 31.01.2018. 15:14 |

Desezonirani promet trgovine na malo u decembru veći za 0,6 odsto

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 31. januara  (FENA) - Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini u decembru, posmatran u tekućim cijenama, zabilježio je rast od 0,6 posto u odnosu na novembar prošle godine.   

Rast prometa od 0,6 posto zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima), a u trgovini neprehrambenim proizvodima rast je iznosio 0,2 posto.    

Posmatran u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u decembru lani ostvario je rast od 0,7 posto u odnosu na predhodni mjesec, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Rast prometa od 1,3 posto zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima, dok je u  trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad od 0,2 posto.      

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u decembru  prošle, u odnosu na isti mjesec 2016. godine, ostvario je rast od 4,5 posto. Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo ostvario je rast od 3,9 posto u odnosu na decembar 2016. godine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

U februaru u BiH 94 hiljade turista, 5,5 posto više u odnosu na februar prošle godine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'