Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 14:19 |

Bojić posjetio Agenciju za zaštitu osobnih podataka u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borislav Bojić posjetio je sjedište Agencije za zaštitu osobnih podataka u BiH, povodom Europskog dana zaštite osobnih podataka.

Bojić je tijekom razgovora s ravnateljem Agencije Petrom Kovačevićem, zamjenikom ravnatelja Antom Borasom i pomoćnicom ravnatelja Samirom Čamparom, istaknuo je da njegov posjet treba gledati u svijetlu ostvarivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda, imajući u vidu aktualnosti u oblasti zaštite osobnih podataka i stalnu potrebu usklađivanja domaćeg zakonodavstva s europskim propisima.

Ravnatelj Agencije i njegovi suradnici istaknuli su da Agencija, prema ustaljenoj praksi, već devetu godinu zaredom obilježava Europski dan zaštite osobnih podataka, koji je izvan Europe poznat i kao Dan privatnosti. Kako su istaknuli, svrha obilježavanja ovog dana jeste podizanje svijesti javnosti o pravu na zaštitu osobnih podataka i privatnosti.

Pitanja zaštite podataka, rekli su čelni ljudi Agencije, nazočna su u svakodnevnom životu građana i od velike je važnosti da oni budu upoznati s pravima koja se tiču obrade njihovih podataka od različitih subjekata.

Napredak u informatičkom i digitalnom svijetu omogućava brz protok i širenje privatnih podataka, što je teško kontrolirati te je oprez i odgovornost građana pri dostavljanju i otkrivanju vlastitih podataka, kao i podataka o drugima, bitan element osiguravanja poštivanja privatnosti, poručili su ravnatelj Agencije i njegovi suradnici, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentare skupštine BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na tržište BiH isporučene zdjele u kojima je utvrđena prisutnost melamina - agencija

U čin mlađeg inspektora promovirana 22 kadeta Granične policije BiH

Posjet izaslanstva INL-a Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana