Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 12:38 |

Nikšić - Šarović: Posvetiti se životnim pitanjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić i predsjednik Glavnog odbora SDPBiH Saša Magazinović, su sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji.

U fokusu razgovora bile su i aktuelnosti u vezi obaveza na evropskom putu, kao i nedavna dešavanja u vezi izvoza roba iz BiH, za što je ministar Šarović ponudio svoje viđenje aktuelnih dešavanja, te iznio stav da politički funkcioneri svih nivoa vlasti moraju u svom radu demonstrirati odgovornost. 

Nikšić i Šarović su se složili da napredak BiH na evropskom putu, kao i stvaranje boljih uvjeta za bh. privrednike, ali i bolji život svih građana treba biti mjesto susreta svih dobronamjernih političara, bez obzira da li dolaze iz vlasti ili opozicije.

Predsjednik SDP-a BiH Nikšić je ponovio da ova stranka, kao trenutno opoziciona, svoju odgovornost i kredibilitet pokazuje podrškom svim projektima koji su za dobro svih građana, a posebno privrede od koje očekujemo otvaranje novih investicionih ciklusa i zapošljavanje.

Naglasio je da je vrijeme da se svi zajedno u BiH posvetimo životnim pitanjima i da iskoračimo iz političkog blata svađa koje nisu donijeli ništa dobro nikome u našoj zemlji, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Nikšić: Donošenje Zakona o sprečevanju pranja novca smatram uspjehom politike dogovora (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'