Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 10:20 |

Besplatan pristup platformi 'Osnovna.ba' do 20. februara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obavještava nastavnike, roditelje i učenike s područja KS-a da imaju besplatan pristup platformi 'Osnovna.ba' od 20. januara do 20. februara ove godine.

Ta platfoma nudi edukacijske sadržaje iz svih nastavnih predmeta od petog do devetog razreda, a omogućava osnovcima da njenim korištenjem na jednostavan i zabavan način savladaju neophodno gradivo.

'Osnovna.ba' je inovativna i interaktivna obrazovna platforma za online učenje koja prati sadržaje nastavnih predmeta prema nastavnom planu i programu prikazujući ih kroz multimedijalne okvire.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kanton Sarajevo ima za cilj upoznavanje učenika s inovativnim načinom učenja te će se na taj način omogućiti učenicima i nastavnicima kvalitetnije pripreme za nastavu.

Virtuelna nastava i virtuelno okruženje postaju svakodnevnica i uz odgovarajuću upotrebu digitalnih tehnologija načini učenja postaju savremeniji, jednostavniji i privlačniji učenicima, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu