Bosna i Hercegovina     | 31.01.2018. 08:48 |

Doktori medicine i stomatologije u HNŽ-a najavili generalni štrajk

FENA Saopćenje

 MOSTAR, 31. siječnja (FENA) - Skupština sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u utorak je jednoglasno donijela odluku o pokretanju generalnog štrajka doktora medicine i stomatologije u toj županiji koji počinje 12. veljače u svim zdravstvenim ustanovama na području HNŽ-a.

Glavni razlog štrajka je neshvatljiv odnos Vlade HNŽ-a prema ljekarima u Hercegovini, posebno nadležnog ministra dr. Gorana Opsenica, koji je svoj iracionalni stav potvrdio dopisom od 23. siječnja ove godine, kojim praktično onemogućava doktore da imaju svoj Kolektivni ugovor, kakav već imaju ljekari u drugim županijama, navodi se u dopisu poslanom Feni iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH.

 Ljekari u Hercegovini imaju samo jedan zahtjev, a to je žurno otpočinjanje pregovora sa Sindikatom doktora medicine i stomatologije HNŽ-a, koji će se, kako kažu, voditi na uzajamnom povjerenju i dobroj volji, i koji će rezultirati potpisivanjem Kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kako je to već ranije urađeno u ostalim županijama, odnosno na području Federacije BiH.

Usporedo s početkom generalnog štrajka u HNŽ-u, svi ljekari u FBiH, članovi sindikata doktora medicine i stomatologije će pokrenuti štrajk solidarnosti, koji će se održavati u vrijeme stanke.

U dopisu se mole građane u HNŽ-u da imaju razmijevanje za doktore i daju im potporu jer je, napominju, isključiva odgovornost na Vladi i premijeru HNŽ-a, odnosno resornom ministru.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'