Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 30.01.2018. 13:27 |

ABA 2 liga - Košarkaši Bosne sutra gostuju ekipi Teoda

FENA Internet

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Košarkaši Bosne Royal sutra gostuju kod ekipe Teodo u okviru 16. kola ABA 2 lige.

'Studenti' se nalaze na pretposljednjem mjestu s omjerom od četiri pobjede i 11 poraza, dok njihov sutrašnji oponent je mjesto ispred s šest pobjeda i devet izgubljenih mečeva.

Trener Bosne Royal Miloš Pejić uoči meča izjavio je da njegova ekipa putuje u Tivat nakon teškog niza utakmica.

- Ekipa je umorna i potrebno je da izdrži ovaj ritam još malo do reprezentativne pauze, koju ćemo maksimalno iskoristiti za odmor i trening koji nam u ovom teškom ritmu najviše nedostaje. Ekipa Teoda je sigrno favorit na svom terenu, a mi ćemo pokušati odigrati što bolju utakmicu. Nadamo se da ćemo za promjenu imati i malo više sportske sreće - kazao je Pejić.

Igrač Bosne Royal, Edin Rešidović dodaje da ekipa ide odigrati što bolju utakmicu.

- Sigurno je da su na svom terenu favoriti i neće nam biti nimalo lako, ali moramo dati maksimum kao u svakoj utakmici i nadati dobrom rezultatu. Ove sezone nismo imali ni mnogo sreće i dosta utakmica smo izgubili na jednu loptu, ali na nama je da i dalje radimo i pokušamo da ispravimo naše greške kako bi što spremniji ušli u završnicu sezone - rekao je Rešidović.

 Trener domaćina Zoran Glomazić obrazlaže da njegov tim ekipu iz BiH dočekuje u nezgodnom trenutku.

- Nadam se da će do srijede da se popravi zdravstveni bilten, ali bez obzira na to, siguran sam da će ovo biti prava takmičarska utakmica, u kojoj će publika uživati u kvalitetnoj košarci. Zato pozivam sve naše navijače, da dođu u što većem broju i da u fer i korektnoj atmosferi pokušamo doći do pobjede protiv bivšeg evropskog šampiona Bosne, koja nas je savladala u Sarajevu - zaključio je Glomazić.

Utakmica između Teoda i Bosne igra se od 18 sati. Drugi predstavnik BiH u ABA 2 ligi, Zrinjski će u četvrtak dočekati Borac iz Čačka. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu