Regija     | 30.01.2018. 08:55 |

Kalin: Konstruktivan i sveobuhvatan sastanak Erdogan-Izetbegović-Vučić

FENA Internet

ANKARA, 30. januara (FENA) - Glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin je izjavio da je sastanak predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio sveobuhvatan i konstruktivan.

"Sastanak je bio vrlo sadržajan, konstruktivan i produktivan. Naglašen je značaj trajnog očuvanja i jačanja mira i stabilnosti među Bošnjacima, Srbima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini kao i među svim narodima Balkana", naveo je Kalin u saopćenju, prenosi TRT.

Dodao je da je tokom sastanka razgovarano i o političkim, ekonomskim i društvenim odnosima kao i investicijama i zajedničkim projektima između ovih zemalja.

"Detaljno je razgovarano i o zajedničkim projektima koji će biti provedeni na Balkanu, kao i o njihovom doprinosu za sigurnost, mir, blagostanje i stabilnost regiona", naveo je Kalin.

Naglasio je kako će Turska i u narednom periodu nastaviti razvijati i jačati odnose sa zemljama Balkana, prvenstveno s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Bećirović: Nikakvi politički spinovi Vučića ne mogu izbrisati pravosnažne presude o Srebrenici

Dodik od Vučića zatražio podršku za poteze koje Republika Srpska planira poduzeti

Schmidt kaže da je imao 'dobar i otvoren' razgovor s Vučićem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta