Bosna i Hercegovina     | 30.01.2018. 10:03 |

'Smoke-free prijem' u Sarajevu povodom Dana bez cigarete

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - U Sarajevu će sutra biti održan “Smoke-free prijem” i svečana dodjela priznanja organizacijama i pojedincima za doprinos u stvaranju zdravog okruženja bez duhanskog dima u Bosni i Hercegovini, povodom obilježavanja Dana bez cigarete.

Događaj organizira Udruženje PROI u saradnji sa Zavodom za Javno zdravstvo Federacije BiH, Svjetskom bankom i Švicarskom ambasadom.

Smoke-Free prijem se prvi put organizira u Bosni i Hercegovini s ciljem da se istaknu prednosti i isplativost održavanja zabava bez duhanskog dima i motiviraju ugostitelji na kreiranje zdravog okruženja u njihovim objektima, pružajući podršku novim zakonskim riješenjima u kontroli duhana.

Mjesto događaja će biti potpuno bez duhanskog dima i bit će dodijeljena priznanja pojedincima i organizacijama koji su imali značajan utjecaj na živote građana BiH njihovom podrškom i promocijom okruženja bez duhanskog dima.

Dobitnike nagrada odabrali su predstavnici civilnog društva, članovi Odbora za nagrade Partnerstva za BiH bez duhanskog dima, i to u osam kategorija: smoke-free političar/ka, omladinska organizacija, javna ličnost, međunarodna organizacija koja je doprinijela kontroli duhana, najbolje novinarsko izvještavanje o kontroli duhana, ugostiteljstvo bez duhanskog dima, radno mjesto bez duhanskog dima i zdravstvena ustanova bez duhanskog dima.

Specijalni gost na ceremoniji bit će ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik Europske unije u BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo