Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Najave     | 30.01.2018. 07:38 |

USAID pokreće Program za pomoć medijima na Balkanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) danas će u Sarajevu predstaviti zajednički Program za pomoć medijima na Balkanu, čiji će fokus biti na razvoj online medija u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Maureen Cormack održat će govor o vitalnom značaju slobode štampe i aktuelne podrške vlade SAD-a za razvoj medija u BiH i regionu. 

Ceremoniji će prisustvovati predstavnici svih relevantnih medija iz pet zemalja koje Program pokriva, kao i uposlenici USAID-ovog projekta iz regiona.

USAID će u pet zemalja Balkana implementirati taj trogodišnji program, vrijedan sedam miliona dolara, kroz američke organizacije FHI 360 i Internews. Program će omogućiti da medijski praktičari u BiH, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji postanu konkurentniji na lokalnom i regionalnom tržištu te ojačaju održivost nezavisnog medijskog sektora širom regiona.

Program će to omogućavati time što će medijskim kućama i partnerima osigurati značajnije i stabilnije resurse kako bi postali održivi, angažirali širu publiku, proširili svoj domet u regionu i podstakli jača partnerstva s ciljem unapređenja rješenja o pitanju zajedničkih izazova, posebno u digitalnom prostoru, saopćeno je iz USAID-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu 'Heroine u STEM-u'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana