Bosna i Hercegovina     | 29.01.2018. 13:24 |

SIPA-u posjetili članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH

FENA Saopćenje

ISTOČNO SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetili su danas članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH.

Razgovrano je o donošenju novog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i zakona o policijskim službenicima BiH, kadrovska popunjenost u SIPA-i, kao i saradnja s drugim policijskih agencijama na nivou BiH.

Bilo je riječi i o realizovanim i planiranim aktivnostima SIPA-e, postignutnim rezultatima u borbi protiv aktuelnih sigurnosnih izazova, kao i o smjernicama u daljem razvoju i unapređenju njenog rada.

Članovi Nezavisnog odbora izrazili su podršku radu SIPA-e, kao i budućim planiranim aktivnostima u skladu sa njenim nadležnostima.

Sastanku s direktorom SIPA-e Pericom Stanićem i zamjenikom direktora Đurom Kneževićem, koji je organizovan u sklopu planiranih aktivnosti Nezavisnog odbora za 2018. godinu, prisustvovali su drugi zamjenik predsjednice Nezavisnog odbora Mato Jozić, članovi Adisa Begić i Vladimir Jurišić, te sekretarka Ivana Lovrić, saopćeno je iz SIPA-e. 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo