Bosna i Hercegovina     | 27.01.2018. 10:20 |

Omladinski pokret REVOLT traži imenovanje ulice u Tuzli po Srđanu Aleksiću

FENA Saopćenje

TUZLA, 27. januara (FENA) - Na današnji dan obilježava se punih 25 godina kako je Trebinjac Srđan Aleksić izgubio život spašavajući svog prijatelja i sugrađanina Alena Glavovića. Nažalost, odluka da stane u odbranu nenaoružanog čovjeka, koga su tukla četiri naoružana vojnika, koštala ga je života.

- Budućim generacijama ostavio je u zalog predanost da hrabro i beskompromisno brane civilizacijske vrijednosti i ideale pravednosti i čovječnosti. Srđanov tata je u čitulji napisao "Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost!" - saopćio je Omladinski pokret "Revolt".

Članovi ovog pokreta podsjećaju da su 30. marta 2009. godine poržali inicijativu neformalne grupe građana za imenovanje jedne od tuzlanskih ulica po Srđanu Aleksiću. Međutim, do današnjeg dana, tadašnja općinska uprava, današnja gradska, nije se oglasila po pitanju ove inicijative.

Nezadovoljni ponašanjem i (ne)radom uprave, samoinicijativno su imenovali šetalište pored rijeke Jale u tuzlanskim naseljima Sjenjak i Slavinovići 2013. godine, s ciljem da skrenu pažnju građanima na inicijativu, te  pozovu nadležne općinske organe da je usvoje što prije.

- Nakon devet godina možemo samo reći da ovakav odnos prema jednoj građanskoj inicijativi je odraz neodgovornosti nadležnih pojedinaca i komisija u gradskoj upravi, te da i dalje zahtjevamo što ranije oglašavanje po pitanju inicijative, ali i usvajanje iste - poručili su članovi Omladinskog pokreta "Revolt".

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Izabrani dobitnici regionalne nagrade 'Srđan Aleksić' u sve tri kategorije

Škola fudbala Sportino Ma pobjednik Memorijalnog turnira "Srđan Aleksić" u Tuzli

Raspisan konkurs za novinarsku nagradu 'Srđan Aleksić'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu