Bosna i Hercegovina     | 26.01.2018. 17:37 |

Predstavljena 'Maloljetnička delikvencija - Problem BiH' autora Jusufa Pušine

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Knjiga "Maloljetnička delikvencija - Problem Bosne i Hercegovine" autora Jusufa Pušine predstavljena je danas u Sarajevu.

Autor u toj knjizi istražuje pojam i društvene uvjete maloljetničke delikvencije u BiH, oblike i sadržaje i subjekte delikvencije te preporuke za suzbijanje. Govori o trenutnom stanju u toj oblasti u BiH, a u tom djelu obuhvaćen je i period prije i tokom rata u BiH. Autor ističe da u slučaju maloljetničke delikvencije akcent mora biti na prevenciji. 

Na promociji je istaknuo i to da je maloljetnička delikvencija aktualna problematika te da nikad nije dosta mjera koje društvo odnosno nadležni organi poduzimaju za njeno suzbijanje. Zato je, kazano je, važna poruka koju knjiga šalje o važnosti prevencije.

Knjiga je okarakterizirana i kao udžbenik za studente prava i kriminalistike, ali je mogu koristiti i institucije koje se bave pitanjem maloljetničke delikvencije.  

Jusuf Pušina je magistar pravnih nauka, dosad je između ostalog, obavljao niz funkcija u policiji, te dužnost ministra unutrašnjih poslova RBiH godine. Trenutno je na funkciji predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Potpisano osam sporazuma, zajedničkih projekata Općine Stari Grad i Grada Sarajeva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo