Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 26.01.2018. 16:37 |

Počinje izgradnja sportske dvorane u Boljakovom Potoku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Izgradnja jedne od najboljih sportskih dvorana u Kantonu Sarajevo (KS) uskoro će početi u naselju Boljakov Potok, uz školu "Umihana Čuvidina". Riječ je o jednom od najznačajnihih kapitalnih projekata koji Općina Novi Grad realizira u oviru programa "Novi Grad 2020", čija je vrijednost 5,1 milion KM.

Okvirni sporazum za izvođenje radova na izgradnji sportske dvorane sa pratećim sadržajima danas su potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Jasminka Pindžo, direktorica firme "Eko-Teh", koja je procedurom javne nabavke odabrana za izvođača radova.  

- Boljakov Potok je jedno od naših najvećih naselja sa oko 10.000 stanovnika, gdje je u školi postojala improvizirana sala za tjelesni odgoj. Stanovnici ovog naselja, roditelji i nastavnici škole dugo su tražili da se izgradi sportska dvorana i,  nakon puno urađenog posla, došlo se do početka njene gradnje - kazao je Efendić.

Za izgradnju sportske dvorane izdata je građevinska dozvola tako da radovi mogu početi vrlo brzo, a Općina je kroz budžet za 2017. i 2018. godinu obezbijedila 2,5 miliona KM, što će biti dovoljno za radove koji će se izvoditi u ovoj godini.

Pindžo je istakla da se radi o specifičnom poslu s obzirom na to da će se najprije vršiti rušenje dijela objekta, nakon čega će se početi sa izgradnjom dvorane. 

- Potrudit ćemo se da ispoštujemo rok koji nam je dat i napravimo jednu od najljepših fiskulturnih sala u KS - kazala je. 

S obzirom na to da će nadzor nad izvođenjem radova vršiti Zavod za izgradnju KS, potpisan je ugovor o vršenju stručno-tehničkog nadzora sa direktoricom ovog Zavoda, Ljiljanom Pelidija.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor škole "Umihana Čuvidina" Aziz Mulahmetović, koji je istakao da će ovi sadržaji biti od velikog značaja za stanovništvo mjesnih zajednica Alipašin Most 1 i 2. 

Zaključio je da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u državu Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Otvaranje Sportske dvorane 'Sport i zdravlje' na UNMO

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije