Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 26.01.2018. 15:30 |

Izaslanstvo HDZ-a 1990 susrelo se s Lars-Gunnar Wigemarkom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. siječnja (FENA) - Izaslanstvo HDZ-a 1990, predvođeno predsjednikom Ilijom Cvitanovićem, susrelo se u Sarajevu sa šefom Izaslanstva Europske unije i posebnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarkom.

Tijekom susreta bilo je riječi o aktualnom političkom stanju u BiH, europskom putu BiH i euroatlantskim integracijama, a poseban naglasak stavljen je na izmjene Izbornoga zakona, priopćeno je danas iz HDZ-a 1990.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu BiH Ivana Zelenika i međunarodni tajnik HDZ-a 1990 Ante Janković upoznali su veleposlanika Wigemarka sa stajalištem svoje stranke oko izmjena Izbornoga zakona. Tom prigodom jasno su naglasili da kozmetičke izmjene zakona, koje predlažu pojedine stranke, nisu rješenje i za HDZ 1990 su neprihvatljive.

"HDZ1990 se zalaže za iskreno rješavanje problema legitimnog predstavljanja Hrvata na području FBiH i u RS-u, jednako kao i problema legitimnog predstavljanja Srba u FBiH i Bošnjaka u RS-u. Nedopustivo je da se Hrvati u Vijeću naroda RS-a nikada nisu mogli pozvati na vitalni nacionalni interes, te detaljno elaborirao svakodnevnom diskriminacijom sa kojom se susreću Hrvati u RS-u", istaknuto je tijekom sastanka.

Cvitanović je naglasio kako se HDZ 1990 zalaže za izmjenu Izbornog zakona u skladu s presudom Ustavnoga suda BiH.

- Ostat ćemo ustrajni nametnuti svoje stavove kako bismo ostvarili izbornu ravnopravnost svih Hrvata u Bosni i Hercegovini, a što podrazumijeva da ćemo se boriti za prava Hrvata i u RS-u i u Posavini i u zapadnoj Hercegovini, Zenici, Tuzli, Sarajevu, dakle na svim područjima gdje Hrvati žive – kazao je Cvitanović,  te je izrazio svoje žaljenje zbog ponašanja kako vlasti tako i opozicije koji se, kako je kazao, samo deklarativno zalažu za europski put u BiH, stoji u priopćenju.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'