Bosna i Hercegovina     | 26.01.2018. 14:19 |

Gradonačelnik Skaka sa studentima UNSA potpisao Zajedničku izjavu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) – Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka potpisao je sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu i dobitnicima Zlatne značke UNSA Zajedničku izjavu.

Izjavom se potpisnici obavezuju punim kapacitetom raditi na poboljšanju uvjeta za obrazovanje, rad i ostanak mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

- Iskazujemo zajedničko opredjeljenje da ćemo raditi na razvoju društva znanja i jednakih šansi, boljem ekonomskom okruženju za zapošljavanje, izgradnju i promociju Sarajeva kao univerzitetskog, obrazovnog, kulturnog, turističkog i sportskog centra te nagrađivanju izvrsnosti i uspjeha mladih -  navodi se, između ostalog, u Zajedničkoj izjavi.

Predsjednik Studentskog parlamenta UNSA Merim Serdarević kaže da je riječ o historijski važnom činu, te da su počašćeni ovakvom saradnjom koja ima za cilj da pokaže mladima kako ovaj grad i država imaju svjetlu budućnost.

Gradonačelnik Skaka je kazao da ga potpisana izjava dodatno obavezuje da sve potencijale Grada i gradonačelnika aktivira u punom kapacitetu za stvaranje poticajnog ambijenta za život, obrazovanje i rad svih mladih ljudi.

- Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se mladi koji se obrazuju širom svijeta vrate u BiH i svojim znanjem pronađu mjesto, te doprinesu razvoju države. Mi smo svjesni odgovornosti koju smo preuzeli, ali borba za napredak i razvoj grada i države nemaju alternativu - istaknuo je Skaka, saopćeno je iz Gradske uprave.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu