Ekonomija     | 26.01.2018. 13:24 |

Jasmin Spahić novi predsjednik Uprave Sberbank BH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Novi predsjednik Uprave Sberbank BH d.d. Sarajevo je Jasmin Spahić, a zamijenit će Edina Karabega, kojeg je vlasnik imenovao novim predsjednikom Uprave Sberbank CZ u Češkoj Republici.

Istovremeno, Enver Lemeš pridružit će se Upravi Sberbank BH kao član zadužen za poslovanje sa pravnim licima.

Jasmin Spahić, bankarski je ekspert sa više od 12 godina iskustva. U aprilu 2013. godine pridružio se Sberbank BH kao direktor za maloprodaju, nakon što je prešao iz UniCredit banke gdje je također radio kao direktor maloprodaje. U junu 2014. godine postaje član Uprave Sberbank BH odgovoran za poslovanje sa stanovništvom. Spahić, uspješno je transformirao maloprodajne operacije Sberbank BiH, značajno povećavajući broj klijenata, i nudeći konkurentne proizvode, čime značajno doprinosi ukupnoj profitabilnosti banke.

Enver Lemeš, iskusni je finansijski menadžer koji se pridružio Sberbank BH timu u oktobru 2013. godine kao direktor zadužen za poslovanje sa malim i srednjim preduzećima. Od maja 2014. godine vodi i poslovanje sa korporativnim klijentima. Prije nego je prešao u Sberbanku, Lemeš je obnašao nekoliko rukovodećih funkcija u maloprodaji i korporativnom poslovanju u UniCredit banci. Tokom protekle tri godine Lemeš je u Sberbank BH izgradio novi SME/Corporate tim koji je postao jedan od najjačih korporativnih prodajnih timova na tržištu.

- Drago mi je što ćemo s Jasminom Spahićem kao predsjednikom Uprave i Enverom Lemešom kao novim članom Uprave moći nastaviti s daljim jačanja tržišne pozicije Sberbank BH, nudeći atraktivne i inovativne proizvode i usluge našim klijentima - izjavio je Gerhard Randa, predsjednik Uprave Sberbank Europe.

Promjene u Upravi podliježu odobrenju Agencije za bankarstvo Federacije BiH, saopćeno je iz Sberbank BH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Spahić ukazao na foto svjedočanstvo Zorana Filipovića

Otklonjenje smetnje i rizici koji bi se odnosili na kontinuitet poslovanja Sberbank BH 

Najuspješnija godina za Sberbank BH

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!